top of page
  • Alain Mattan Pleisterwerken

Afwerken met gyproc

Hoe werkt het en waarom is het een goed idee?

Voor zowel nieuwprojecten als renovaties is gyproc een zeer handig en daardoor veelgebruikt materiaal. In tegenstelling tot traditioneel pleisterwerk wordt er bij gyproc geen water gebruikt, waardoor het ook wel droog pleisterwerk wordt genoemd. Het gaat om droge platen van gipskarton die u rechtstreeks op een houten of metalen ondergrond of structuur kan laten aanbrengen. Het materiaal wordt, onder meer, veel gebruikt voor voorzetwanden, scheidingswanden, en valse plafonds.


Zoals u zelf waarschijnlijk al wel doorheeft, is gyproc bij uitstek geschikt voor de afwerking van nieuwbouw- of renovatiewerkzaamheden. Bij Alain Mattan Pleisterwerken in Harelbeke zijn wij al jaren gespecialiseerd in gyproc-werken, ook voor de perfecte afwerking van onze werkzaamheden. Hieronder zetten we voor u op een rijtje waarom gyproc een ideaal materiaal is voor de finishing touch van uw nieuwbouw- of renovatieproject.


De voordelen van gyproc

Alhoewel gyproc over het algemeen ietsje duurder uitvalt dan nat pleisterwerk, brengt het een hele reeks aan voordelen met zich mee. Het materiaal wordt in platen direct aan de houten of metalen ondergrond bevestigd, waardoor het handig is voor vrijwel ieder bouwproject.


  • Gyproc-platen kunnen makkelijk op maat worden gesneden, en met behulp van nagels, schroeven, nietjes of lijm worden bevestigd aan de onderliggende structuur.

  • Gyproc-platen, bijvoorbeeld in de vorm van valse wanden of verlaagde plafonds, kunnen heel gemakkelijk gecombineerd worden met isolatiemateriaal, wat de energiezuinigheid van uw woning alleen maar bevordert.

  • Aangezien het om droog pleisterwerk gaat, hoeft u na bevestiging van de gyproc-platen niet te wachten om te schilderen, te betegelen of te behangen.

  • Er bestaan heel veel verschillende soorten gyproc-platen voor verschillende omgevingen en omstandigheden, waaronder vochtbestendige, vuurbestendige en geluidsisolerende platen.

  • Gyproc is relatief licht en kan daarom gemakkelijk aangebracht worden op lastiger te bereiken plekken, al moet daarbij wel onthouden worden dat de platen ook minder gewicht kunnen dragen.

Heeft u vragen over gyproc? Neem dan gerust contact op met de specialisten van Alain Mattan Pleisterwerken in Harelbeke, en vraag ons om een vrijblijvende en gratis offerte!


21 weergaven0 opmerkingen

ความคิดเห็น


bottom of page