top of page
  • Alain Mattan Pleisterwerken

Welke soort crepi is geschikt voor uw woning?

Gevel van uw woning bepleisteren

Wilt u de gevel van een nieuwbouw bepleisteren? Of is de voorgevel van uw oude woning aan een opknapbeurt toe? Pleisterwerken kunnen op alle soorten woningen worden uitgevoerd. Maar welke sierpleister is het beste voor uw woning?


pleisterwerk in cement

Synthetische gevelbepleistering

Veel mensen kiezen voor een synthetische gevelbepleistering. Dat komt omdat deze zorgt voor een gladde afwerking terwijl het tegelijk ook waterafstotend is. Dit type crepi is bovendien duurzaam en gaat voor een lange tijd mee. Zo is het bestand tegen krassen, weerselementen en heeft het vrijwel geen onderhoud nodig. Het handige van synthetische gevelbepleistering is dat het beschikbaar is in diverse kleuren, waardoor u geen keuze moet maken tussen functionaliteit en smaak.


Minerale gevelbepleistering

Een alternatief voor synthetische gevelbepleistering is minerale gevelbepleistering. Deze crepi bestaat uit hydraulische kalk, cement en zand. Daaraan worden granulaten en kleurpigmenten toegevoegd waardoor het toepasbaar is in vele stijlen. Minerale gevelbepleistering wordt meteen op het metselwerk aangebracht en vervolgens gekrabd, wat tot een unieke, ruwe textuur leidt. Hiervoor wordt vaak gekozen bij renovatiewerken omdat het onderhoudsvriendelijk is en een gezond binnenklimaat bevordert.


Minerale of synthetische gevelpleister, met of zonder isolatie?

De keuze is deels smaak en deels afhankelijk van de staat van de gevel. De professional zal voorafgaand aan de werken een grondige gevelanalyse uitvoeren waardoor er wordt gekeken naar de materialen waaruit de gevel bestaat, de staat en of er al dan niet vochtproblemen zijn. Uiteraard wordt er ook in overweging genomen of u een gladde of ruwe afwerking wilt. Afhankelijk van deze factoren maakt de professional een weloverwogen keuze omtrent de te gebruiken crepi.

Is de gevel in een slechte staat door bijvoorbeeld vochtproblemen, de aanwezigheid van mossen of is er zichtbare schade in de vorm van scheuren? Dan moet er voorafgaand aan de bepleistering een gevelrenovatie uitgevoerd worden.


Wilt u advies omtrent de te gebruiken crepi voor de gevel van uw woning? Neem contact op met Alain Mattan Pleisterwerken in Harelbeke of vraag een offerte.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page