top of page
  • Alain Mattan Pleisterwerken

Pleisterwerk in cement: een mooie, waterdichte oplossing voor gevel, douche en kelder

Een gevel, douche of kelder met vochtproblemen…

Muren met kleine oneffenheden of beschadigingen…

Een nieuwe gevel nog isoleren en afwerken…

Herkenbaar? Dan bent u wellicht op zoek naar een oplossing om uw kelder, gevel of douche (weer) waterdicht te maken en mooi af te werken. Al eens aan cementeren gedacht?pleisterwerk in cement

Wat is cementeren eigenlijk?

Cementeren is een techniek om waterdicht pleisterwerk in cement manueel of machinaal aan te brengen, waarna de cementwortel manueel wordt glad gestreken. Deze techniek werkt kleine beschadigingen en oneffenheden weg en beschermt uw muren tegen vocht en andere weersinvloeden zonder deze compleet af te sluiten van de buitenlucht. Uw muren blijven dus ademen. Alain Mattan uit Harelbeke (West-Vlaanderen) is uw vakman voor cementpleisterwerk.


4 redenen om te kiezen voor pleisterwerk in cement


1. Voor binnen en buiten

Cementpleisterwerk is ideaal om gevels af te werken, maar leent zich ook perfect om vochtige ruimtes binnen volledig waterdicht te maken. Denk maar aan een doucheruimte, badkamer of kelder. Zo maken we wanden vlak en vochtbestendig.

2. Voor een nieuwe gevel of gevelrenovatie

Een groot voordeel van binnen- of buitenmuren afgewerkt met pleisterwerk in cement is dat kleine beschadigingen, kleurverschillen en andere oneffenheden verdwijnen. Cementeren is dus niet alleen geschikt voor nieuwbouw, het is ook de perfecte oplossing om oude of beschadigde muren te renoveren zonder zware ingrepen. Het resultaat is steevast een mooie, onderhoudsarme en egaal afgewerkte gevel: een absolute meerwaarde voor uw woning.

3. Uw gevel in een kleur naar keuze

Er zijn verschillende manieren om een gevel te cementeren: afhankelijk van uw voorkeur en de dikte van de cementlaag blijft de structuur van de gevelstenen wel of niet zichtbaar. Pleisterwerk met cement is bovendien mogelijk in een waaier aan kleuren. Indien gewenst kan het pleisterwerk nadien ook geverfd worden. Er is dus altijd wel een gevelafwerking die naadloos bij uw smaak en gevel past.

4. Uw gevel afwerken met of zonder isolatie

Ofwel voorzien we eerst gevelisolatie, vervolgens de cementlaag en eindigen we met sierpleister, ofwel werken we uw gevel af zonder isolatie. Dan plaatsen we een hechtingslaag en werken we af met cementbezetting. De cementmortel kan dus als ondergrond of als afwerking dienen. Afhankelijk van de mogelijkheden qua dikte van de gevel en uw persoonlijke voorkeur gaan we op zoek naar de beste oplossing.


Alain Mattan heeft de waterdichte oplossing voor uw gevel, douche of kelder: neem meteen contact op om uw project te bespreken.

113 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page