top of page
  • Alain Mattan Pleisterwerken

Isolatie van buitengevels

Hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Isolatie voor woningen wordt een steeds belangrijker aspect van zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Zeker met de hevig stijgende energiefacturen van de afgelopen maanden in het achterhoofd is energiezuinig bouwen en renoveren meer dan ooit een belangrijk onderwerp. Goed isoleren maakt daar een belangrijk onderdeel van uit, dat weten wij bij Alain Mattan Pleisterwerken in Harelbeke maar al te goed. Daarom gaan we in dit artikel kort in op het belang van een goede isolatie van buitengevels en wat de voordelen ervan zijn.


isolatie

Wat is isolatie van buitengevels precies?

Het correct laten isoleren van uw muren speelt een belangrijke rol bij het energiezuiniger maken van uw woning en het verlagen van uw energiefactuur. Isoleren op deze manier werkt echter vooral goed wanneer uw woning beschikt over spouwmuren of wat nieuwere muren die gemakkelijk gecombineerd kunnen worden met isolerend materiaal. Is dat niet het geval voor uw woning? Geen zorgen, want ook daarvoor heeft Alain Mattan Pleisterwerken een uitstekende oplossing.

Onze experts gaan in dergelijke gevallen voor het isoleren van uw buitengevels. Zij doen dat met behulp van zogenaamde EPS-platen, een witte kunststof die ook wel piepschuim of PS-hardschuim genoemd wordt. Zij bedekken deze platen daarna met dunmortel en werken het geheel af met crepi bepleistering. Hieronder zetten we enkele van de belangrijkste redenen voor deze werkwijze op een rijtje:

  • EPS-isolatieplaten hebben geen naden, waardoor ze zich perfect lenen voor mooie en egale buitengevels, zeker in combinatie met een crepi-afwerking.

  • Dankzij de naadloze opbouw bieden EPS-isolatieplaten een zeer hoge isolatiewaarde.

  • EPS-isolatieplaten zijn heel licht qua gewicht.

  • Als materiaal is EPS ongevoelig voor vocht, waardoor u geen last krijgt van rot- en schimmelproblemen.

  • EPS-isolatieplaten zijn brandveilig en bevatten geen irriterende bestanddelen.

  • In vergelijking met veel andere isolatiematerialen is EPS niet alleen veelzijdig in gebruik, maar ook aantrekkelijk geprijsd.

Zou u graag meer willen weten over de voordelen van het isoleren van uw buitengevels? Neem gerust en vrijblijvend contact op met de experts van Alain Mattan Pleisterwerken in Harelbeke!


20 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page